«Munnstykke» – Ladyfests bestillingsverk 2018

Urpremiére på bestillingsverk av Sandra Kolstad og Marianna Stranger

Etter suksess med «Meshes of Voice» (Susanna Wallumrød, Jenny Hval) og «A Night at Salle Pleyel» (Susanne Sundfør), inviterer Ladyfest Oslo for tredje gang etablerte kvinnelige musikere til å utvikle et nyskapende musikkverk. Verket urfremføres i rammen av vår festival på den internasjonale kvinnedagen 8. mars 2018. Fremføringen vil finne sted i Kulturkirken Jakob, sentralt i Oslo. Årets verk er en ambisiøs, konseptuell populærmusikk-samtidskomposisjon som vil fremheve kvinnens kollektive & universelle røst. Verket med navnet Munnstykke blir komponert av Sandra Kolstad og Marianne Stranger.

Om kunstnerne:

Marianne Stranger har gjennom flere år etablert og markert seg som musiker og scenograf gjennom ulike konstellasjoner i og utenfor Norge. Hun har i den siste tiden bemerket seg som låtskriver og vokalist i Tomorrow We Move To Hawaii. Hun har turnert i USA og Europa, gitt ut albumet «Indèpendance» med gode kritikker, bl.a etterfulgt av livespilling hos P3 Ruben. Hun utga også en bok med sangtekster og tegninger for å utfordre sangtekster som poetisk format. Stranger har fremført flere lydkunststykker som krysser over i visuelle installasjoner, bl. a sitt eget lydstykke «Hahha!»(Hamar Performancefestival, Dunkelfestivalen), arbeid ved Tulle Ruths «Drive in lydgalleri» og åpningen av Ingeniørhøyskolen i Østfold. Hun er utdannet med en BA i Theatre & Performance Design (LIPA), gjør også scenografi og musikk for teater/dans/film. Høsten 2015 er hun aktuell med performancen «You Draw The Line» ved Hamar Performancefestival (Kunstbanken) og turnè/komposisjon av «This is love», en sologitarsymfonistykke for 7 elgitarer.

Sandra Kolstad har gitt ut fire kritikerroste album, senest albumet “San Silva”. Forløperen Zero Gravity State of Mind ble utgitt i Norge høsten 2014 og i Europa og USA våren 2016 til gode kritikker. Blant annet hos NRK P3, som skrev at albumet både er “et vellykket kunstprosjekt og en slitesterk lytteropplevelse”. Kolstad har turnert Skandinavia, Europa, Russland, Canada og USA, og har reiset med Rikskonsertene på flere omfattende turnéer. Hun har komponert verket “Where Do You Want To Go Today” for det bulgarske kvinnekoret The Eva Quartet, som hadde urfremføring på Bergen Kunsthall våren 2013. Hun har også komponert og produsert all musikken til det interdisiplinære scenekunstverket Lykkeparadigmet som hadde premiere på BIT Teatergarasjen høsten 2015.

OM BESTILLINGSVERKET

Årets verk er ambisiøs, konseptuell populærmusikk som vil fremheve kvinnens kollektive & universelle røst. Munnstykke blir komponert av Sandra Kolstad og Marianne Stranger, som også er hovedutøvere i urfremføringen.

Verket som er en blanding av samplebasert vokalkomposisjon og eksperimentell pop, har en sterk kvinnepolitisk agenda. Over 100 intervjuer med kvinner fra alle lag er samlet inn, og vokalsporene blir kontinuerlig bearbeidet digitalt og konseptuelt til en komposisjon inspirert av både pop og elektroakustisk musikk.

Som et høydepunkt i komposisjonen vil Stranger og Kolstad presentere en felles hymne, en slags kvinnedagens svar på Internasjonalen. Ingrid Liavaag har latt seg inspirere av musikken og intervjuene til Stranger og Kolstad og laget et visuelt kunstvideoverk som belyser temaene musikerne tar opp, med Silje Lindberg som produsent.

Selve fremføringen vil ta form som et musikalsk talkshow eller salong om du vil, hvor komponistene inviterer ulike gjester som både samtaler og musiserer i anledning dagen. I tillegg til musikere og gjestevokalister blir konserten en konseptuell sammensetning av musikk, samtaler og kvinnedagsfeiring!

Dette musikalske spennet av rene intervjuer, utforskende samplepassasjer og komponistenes egne tolkninger av intervjuerne i form av poplåter er noe som må oppleves. – Velkommen til urfremføring!

Facebookevent 

Billetter